Lépcső

Egyedi és dekoratív fa lépcsők

Az otthonteremtés során mindenki törekszik az egyedi és dekoratív megoldásokra, valamint a minőségi anyagok által nyújtott lehetőségek kihasználására, melyek között a faanyagból készült belsőépítészeti elemek kiemelt szerepet kapnak.

A fából készült esztétikus lépcsősorok már sok éves múlttal rendelkeznek, melyek manapság sem veszítettek semmit klasszikus értékeikből, továbbá a mai korszerű trendeknek megfelelően is minden elképzelés megvalósítható.

A lépcsősorok elsősorban funkcionális célokat szolgálnak a különféle terek összekötése és átjárhatósága során, ezért egy-egy megoldás kivitelezése számos szempont szerint mehet végbe:

  • A fa lépcsősorok strapabíró szerkezetet alkotva hosszú távú befektetést jelentenek.
  • Számtalan szín és mintavariáció kivitelezhető.
  • A formavilágnak csupán képzeletünk szabhat határt.
  • Rugalmasan kombinálható egyéb anyagokkal is, például üvegkorlátok, fémszerkezetek, stb.
  • A fa lépcsők rendszeres ápolást igényelnek, melynek segítségével meghosszabbíthatjuk az élettartamot.

Minőségi és esztétikus fa lépcsőkért tekintse meg weboldalunk bővebb információit és szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken! Megvalósítjuk elképzeléseit, hogy otthona olyan lehessen, amilyet megálmodott!

Az egyedi fa lépcsők ápolása: 3+1 tipp a szép felület érdekében

Az egyedi fa lépcsők rendkívül mutatósak. Nem csupán a szintkülönbség áthidalását teszik lehetővé, hanem a lakberendezésben is kulcsfontosságú szerepük van.

Egy lakáson belül a szintkülönbség leküzdéséhez az egyedi fa lépcsők igazán dekoratív és tartós megoldást jelentenek. Ahhoz azonban, hogy a lépcső valóban szép legyen még hosszú évek vagy évtizedek múltán is, időnként szüksége van némi ápolásra. Az alábbiakban ehhez adunk néhány hasznos tippet. 

1. Figyeljen a páratartalomra! 

Az emberi szervezet számára is a 40-60%-os páratartalom az ideális, és a fának sem tesz jót, ha ennél szárazabb vagy épp nedvesebb a levegő. 

2. Az olajozás ápol és véd!

Ha a fa elkezd halványulni, veszít fényességéből, akkor érdemes beiktatni egy ápoló olajozást. 

3. Tisztítás? Csak óvatosan! 

A fa lépcső felületéről a port egy puha sörtéjű seprűvel érdemes eltávolítani, nem szabad súrolószert alkalmazni. Soha ne mossa fel bő vízzel! 

3+1. Előzze meg a szennyeződést! 

A lépcső aljánál elhelyezett lábtörlővel tisztábban tarthatja a felületet. 

Amennyiben egyedi fa lépcsőt szeretne készíttetni, forduljon bizalommal cégünkhöz, teljes körű szolgáltatással állunk rendelkezésére!