Ablak

Kiváló minőségű fa ablakok

A fa hosszú idő óta jelen van életünk számos területén és kiemelkedően jó tulajdonságainak, valamint természetességének köszönhetően remek alapanyagként szolgál külső- és belsőépítészeti megoldások során, valamint a bútorgyártásban. Az ablakgyártásnak fontos alapanyaga a fa, melynek kedvező tulajdonságai különböző szempontokból megmutatkoznak:

  • Kiválóan megmunkálható, valamint szilárdsága, mérettartási képessége ideális, ezáltal lehetővé válik az egyedi igényeknek megfelelő ablakgyártás.
  • Természetes módon lélegzik, nincs környezet-, vagy egészségkárosító hatása, továbbá megjelenésében képes minden enteriőr típushoz alkalmazkodni.
  • Üreges szerkezetének köszönhetően rossz hővezető, ezáltal kiváló hőszigetelő, amely gazdaságos megoldást biztosít a tulajdonosoknak.
  • Könnyen kezelhető és felújítható, melyre a megfelelő időközönként szükség is van, mivel természetes anyaga miatt az időjárási viszontagságok és a külső behatások nyomot hagynak rajta.

Válasszon Ön is minőségi fa ablakot egyéni igényeinek megfelelően és teremtsen meleg, természetes környezetet otthonába! Profi szakemberekért és időtálló ablakokért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Mire figyeljünk fa nyílászáró vásárlásakor?

Ha fa nyílászáró mellett döntünk, nemcsak az árra kell figyelnünk, hiszen ez megtévesztő lehet. Íme, pár tényező, amire érdemes vásárláskor figyelni:

  • Elengedhetetlen feltétel, hogy a kiválasztott fa nyílászáró jól szellőzzön.
  • A légzáró képességet is figyelembe kell vennünk. Ez az a mutatószám, mely az ablaktokra és az ablakkeretre vonatkozik. A 4-es besorolás számít ezen a téren a legjobbnak.
  • Ha szeretnénk, hogy lecsapódjon a pára, és szeretnénk elkerülni a penészedést, beépített légvezetőre is szükségünk lehet, amennyiben nem tudjuk megoldani más módon lakásunk szellőzését.
  • Amit még mindenképp figyelembe kell vennünk, az az üvegezés. Olyan nyílászáróra lesz szükségünk, amely 2, vagy annál több réteggel rendelkezik, ám ma már olyan nyílászárót is kapni, ami esetében három üvegréteget is alkalmaznak.

Ha a fentebb felsorolt tényezőket figyelembe veszi, biztosak vagyunk benne, hogy nem fog rosszul dönteni!

Fa nyílászáró, bejárati ajtó és egyedi bútorkészítés ügyében forduljon hozzánk!

Fa nyílászárókkal az egészséges otthoni levegőért!

Napjainkban igen népszerűek a műanyag nyílászárók, pedig sok esetben nem szerencsés ezeket választani a fával szemben. Mivel a fa lélegzik, a fa nyílászárókkal rendelkező házak sokkal jobban szellőznek, egészségesebb levegőt biztosítva a lakóknak. Hogy ez miben mutatkozik meg?

A rosszul szellőző lakásban magas páratartalom mellett a falak könnyen átnedvesednek, amin aztán rövid idő alatt megtelepedik a penész. Ez az esztétikai hátrány mellett az egészségre is káros. A penészspóra a levegőbe jutva irritálja a nyálkahártyát, árt a légutaknak és a tüdőnek, hosszú távon könnyen asztmás megbetegedéshez vezethet, illetve a már meglévő asztma tüneteit súlyosbítja.

A fa nyílászárók biztosítják otthonában a jó szellőzést, ugyanakkor kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, mindemellett gyönyörűek és időtállóak.

Válassza Ön is otthonába a fa nyílászárókat és az egészségesebb levegőt! Forduljon hozzánk bizalommal fa ajtókkal és fa ablakokkal kapcsolatban!