A konyhabútor gyártás kérdései: méret, anyag, funkció

2024. febr 14. | Blog

A konyhabútor gyártáshoz a megrendelőre is szükség van. Ön dönti el, hogy milyen bútor kerüljön a konyhába, mi segítünk megvalósítani azt.

A konyha mérete hatással van az új bútor típusára. A kisebb helyen beépített változattal lehet jól kihasználni a teret, a nagyobb helyen már különálló elemek is elférnek.

Az egyedi tervezés segít abban, hogy a méretek személyre szabottak legyenek. A pultok magassága, a polcok és szekrények elérhetősége is tervezhető. A kényelemnek igenis van jelentősége, amikor több személyre szóló, több fogásos menü készül órákon át a konyhában.

A konyhabútor alapvetően kétféle lehet: mutatós és praktikus. A magasfényű, kényesebb anyagok emelnek a lakás stílusos megjelenésén, de a rendszeres sütés-főzés nem kedvez nekik. A sima felületek és strapabíró anyagok viszont könnyen karbantarthatóak.

A természetes anyagok teherbíróak, de nem igazán létezik olyan, ami minden hatással szemben ugyanolyan erős. Fontos tehát mérlegelni, hogy a karcolások, az olaj foltok vagy a savmarta nyomok megelőzése jelent nagyobb kihívást főzés, sütés, előkészítés közben.